Vetcare Oy on suomalainen eläinlääkäreiden perustaman ja omistama, innovatiivinen eläinlääketieteen yritys. Yritys tekee omaa tuotekehitystä sekä ottaa valikoimiinsa myös kansainvälisten yhteistyökumppanien parhaita tuotekeksintöjä.

  • Teemme työtä lemmikkien hyvinvoinnin eteen. Tuotekehitys lähtee aidosta tarpeesta ja eläinlääkäreiltä sekä asiakkailta tulevasta palautteesta. Laadukas lopputulos on avainasia. Halusimme tuotteiden lisäksi tarjota lemmikinomistajille vinkkejä, joista on aidosti hyötyä arjessa, kertoo Vetcare Finlandin tuoteryhmäpäällikkö Päivi Klemm.

Vinkkejä voi käydä lukemassa uudelta nettisivustolta nimeltä llemmikinkotiapteekki.fi.

  • Tavoitteenamme on koota yhteen lemmikkien terveydestä ja hyvinvoinnista kiinnostuneet jakamaan hyödyllistä tietoa ja samaistuttavia tarinoita. Tule tutustumaan keinoihin, joilla tuetaan lemmikin terveyttä sekä laadukasta ja leikkisää elämää, sanoo Klemm.

Vetcaren kissoille ja koirille suunnattuja hoitovalmisteita saa Hyvän Mielen Apteekeista. Ilman reseptiä myytävät valmisteet vahvistavat lemmikin hyvää oloa ja tukevat terveyttä.

 

Asiantuntijaneuvoja pennuista senioreihin

Lemmikinkotiapteekki.fi-sivustolla vinkkejä antavat Vetcaren omat eläinlääkärit. Tietoiskuissa tartutaan ajankohtaisiin aiheisiin ja autetaan omistajia tarkkailemaan sekä ylläpitämään lemmikin hyvinvointia.

  • Yksi esille nostettu teema on E-vitamiinin tarve. Moni ei tiedä, että koirien elimistö ei voi itse valmistaa E-vitamiinia vaan se saadaan ravinnosta. Raakaruoassa on niukasti E-vitamiinia, ja teollisessa ruoassa ole E-vitamiini taas on keinotekoisessa muodossa, joka ei imeydy ihanteellisesti, kertoo eläinlääkäri Petri Bäcklund

Luonnollisessa muodossa oleva, hyvin imeytyvä E-vitamiinivalmiste on oiva valinta erityisesti agilitya tai tokoa harrastaville koirille sekä metsästyskoirille. E-vitamiini parantaa aktiivisten lemmikkien suorituskykyä ja helpottaa palautumista.

  • Nivelrikon mahdollisuus nousee suureksi, kun kissalle ja koiralle kertyy ikävuosia. Vanhemman lemmikin liikehdintää onkin syytä tarkkailla. Ovatko hypyt yhtä joustavia kuin ennen vai onko askelluksessa arkuutta? Sairausepäilys on syytä selvittää eläinlääkärissä. Kotihoidon tueksi kannattaa valita nivelruston luonnollisia rakennusaineita sisältävä valmiste, kuten Seraquin.

Varaudu kevääseen ja kesään

Onko koirallasi sisäloisia? Sisäloishäätölääkityksen tarve koirilla vaihtelee suuresti. Riskit sisäloisten saamiseen ovat aina suuremmat alueilla, joissa on paljon koiria, kuten koiratarhoissa ja kaupunkien puistoissa. Myös koiran mukaan ottaminen metsästysharrastukseen, kissojen jyrsijöiden pyydystäminen sekä ulkomaanmatkat lisäävät tartuntarikiä. Perheen ainoalla koiralla, jota ei käytetä koirapuistoissa, on sisäloishäädölle vähempi tarve. Parasta olisi tutkituttaa lemmikin ulostenäyte esimerkiksi kahdesti vuodessa eläinlääkäriasemalla, jolloin koiran mahdolliset sisäloiset voidaan tunnistaa ja suunnitella lääkitys tarpeen perusteella.

Alla täsmennetyt suositukset koirien sisäloishäätölääkitykselle:

  • Koiranpennut: kahden viikon iästä alkaen kahden viikon välein 12 viikon ikään asti.
  • Yli 12-viikkoiset: suositellaan sisäloishäätölääkitystä ulostenäytetutkimuksen perusteella. Mikäli ulostenäytteitä ei ole tarkoitus tutkia, suositellaan koirien lääkitsemistä sisäloisten varalta 4 kertaa vuodessa.
  • Metsästyskoirat suositellaan lääkittävän heisimatoihin tehoavalla lääkkeellä metsästyskauden aikana kuukausittain.

Dolpacilla häädät kerta-annostuksella kaikki merkittävät sisäloiset.

  • Keväällä voimistuva siitepöly sekä kaupungissa pyörivä katupöly saattavat ärsyttää niin ihmisiä kuin eläimiä. Ovathan ne ruohonjuuritasossa lähempänä monia pölyn lähteitä. Jos kissa tai koira hankaa silmiään tai ne vetistävät, voi silmien kostutukseen käyttää Optixcare-valmistetta, joka on suunniteltu nimenomaan lemmikin silmien kosteuttamiseen, Bäcklund neuvoo.
  • Kesän virkistävissä vesileikeissäkin on omat vaaransa. Varsinkin luppakorvaisilla koirilla korvakäytävään muodostuu herkästi bakteereiden ja hiivojen kasvulle otolliset olosuhteet. Uivan koiran korvia voi puhdistaa Vetcare Korvapuhdisteella. Nettisivujemme videossa eläinlääkäri neuvoo siihen oikeaoppisen tavan. Käy katsomassa, Bäcklund kehottaa.