”Voitte laskea allenne”

– ja muita apteekissa sattuneita kommelluksia

Onko apteekki mielestäsi hieman tylsä ja ankea paikka, jossa ei ikinä tapahdu mitään hauskaa? Missioni on todistaa tämä väite vääräksi. Siispä keräsin apteekkilaisilta kaikenlaisia kommelluksia vuosien varrelta – koetapa lukea kaikki oheiset tositapahtumat hymyilemättä…

1. Apteekin kassahenkilöllä oli tapana sanoa lähimaksua käyttäville asiakkaalle ”Voitte laskea korttinne lähimaksulaitteen päälle”. Kerran hän ajatuksissaan kuitenkin totesi asiakkaalle: ”Voitte laskea allenne.”

2. Asiakas tuli hakemaan apteekista voidetta karvanpoistoon. Väärinymmärryksen takia farmaseutti oli lähellä antaa asiakkaalle puuduttavaa peräpukamavoidetta. Onneksi näin ei kuitenkaan käynyt…

3. Eräs nimeltä mainitsematon apteekkilainen oli ystävänsä luona yökylässä. Hampaat pitää tietysti harjata kylässäkin, joten apteekkilainen kaivoi tunnollisesti isosta pussukastaan Elmex-hammastahnan näköisen tuubin.

Hampaita harjatessaan hän ihmetteli, että onpas tahnassa omituinen maku. Harjauksen jälkeen selvisi, että hän olikin harjannut hampaansa hiivasienen hoitoon tarkoitetulla voiteella. Eipä tullut sen jälkeen hiivasientä suuhun…

4. Apteekissa haluttiin laittaa käsikauppapuolen hyllyt uuteen järjestykseen. Jostain syystä erilaisia omegarasvahappoja sisältävä hylly tökkäsi, ja lopputuloksena lasiset kalanmaksaöljypullot hajosivat lattialle. Tuoksu oli lähes kirjaimellisesti tyrmäävä.

5. Isä tuli hakemaan lapselleen reseptilääkkeitä.

”Poika tarvitsisi avaavaa astmalääkettä, kun on mummolareissu tulossa”, isä jutteli. Farmaseutti totesi tähän ”Jahas, on siis henkeäsalpaava mummolareissu tulossa?”

6. Farmaseutti huomasi reseptitiskin vieressä olevalla pöydällä uutuuttaan kiiltelevän adrenaliinikynän. Hän ajatteli sen olevan testikynän, jossa ei ole neulaa, ja päätti muistin virkistykseksi testata, muistaako oikean pistotekniikan. Niinpä hän latasi kynän ja iski sen reiteensä.

Jonkin ajan kuluttua farmaseutti ihmetteli, kun kynä ei suostunut palaamaan alkuasentoonsa, jalkaa jomotti ja kädetkin tärisivät kuin olisi muutaman ylimääräisen kahvikupin hörppinyt. Selvisi, että ”testikynä” ei ollutkaan apteekin testerikynä, vaan asiakkaan lääkejätteenä palauttama aito adrenaliinipistoskynä. No, tulipa ainakin testattua, että asiakkaalla oli ollut toimiva laite käytössä…

7. Apteekissamme on aina kunnon bileet perjantai-iltaisin, koska silloin asiakastilan radiokanavassa soi retroperjantai. Tämä johtaa usein siihen, että apteekkilaiset tanssahtelevat kuin discossa konsanaan. Näin maskiaikaan on myös ollut kätevä laulaa retromusiikin tahtiin, sillä kukaan ei huomaa huulten liikettä maskin takaa.

8. Apteekissa vastataan puhelimeen yleensä sanomalla apteekin nimi, oma ammattikunta ja sukunimi. Proviisorimme tarkoitus oli vastata puhelimeen ”Bonusapteekki, proviisori Nyberg”. Sen sijaan hän vastasikin ”Bonusapteekki, professori Nyberg”.

9. Farmaseutti oli sisustamassa apteekin näyteikkunaa. Kerran lasit kuitenkin jumiutuivat – farmaseutti jäi kiipeliin ja näyteikkunahahmoksi itsekin.

Koonnut Farmaseutti Aino Suhonen
Hyvän Mielen Apteekki Hervanta