Jumppaa kotosalla

Jumppaa kotosalla

Energinen Personal trainerimme Stella Näppi-Jehkonen antaa mainiot vinkit jumppaamiseen kotona. Se onnistuu ilman välineitä, oman kehon painolla. Jumpassa käydään kehon päälihasryhmät läpi.
Jalat: Asetu leveään haarakyykkyyn, avaa jalkaterät ulospäin, liu’u alas kyykkyyn, säilytä rangan asento suorana, ohjaa polvet jalkaterien suuntaan. Liike tuntuu kokonaisvaltaisesti jalan lihaksissa ja aktivoi hyvin myös pakaran lihakset.

Selkä: Asetu lattialle päinmakuulle, kädet vartalon sivuilla ojennettuna, lähde ylävartalon nostolla ja tuo vuoroin käsi pään yläpuolelle sivukautta ikään kuin puoliympyrällä, vie vuoroin molemmat kädet pään yli ja käy lattiassa välillä. Lisää haastetta liikkeeseen tuomalla molemmat kädet sivukautta pään yläpuolelle.

Rinta + kädet: Asetu konttausasentoon lattialle, niin että käsillä on leveä ote lattiasta, pidä kuitenkin kädet vartalon alla, punnerra alas lattiaa kohti, ja ojenna kädet suoriksi, näin saat harjoituksen niin rintalihaksille kuin käden ja olkapään lihaksille.

Vatsat: Asetu koukkuselinmakuulle, niin että makaat selälläsi ja jalat ovat koukussa, jalkapohjat kiinni lattiassa. Vie sormenpäät korvien taakse, pidä niska pitkänä ja painalla leukaa alaspäin. Nosta hartialinja ylös lattiasta, ojenna oikea käsi, kurota saman puolen nilkkaa kohti ja palauta käsi takaisin koukkuun. Tee sama vasemmalla kädellä, tuo käsi takaisin ja laske hartiat. Tällä harjoituksella saat aktivoitua sekä suorat vatsan lihakset sekä vinot, poikittaiset vatsalihakset.

Toista harjoituksia 15–20 kertaa ja tee yhteensä kolme kierrosta. Muista rauhallinen tempo, ei kiirettä liikkeen suorittamisen kanssa, keskity ennen kaikkea tekniikkaan!