Millainen kävelijä sinä olet?

Millainen kävelijä sinä olet?

Kävely lisää vastustuskykyä esim. flunssia ja muita sairauksia vastaan. Lisäksi kävely helpottaa mielen alakuloa. Liikkeelle siitä siis! Saat virkeää mieltä, uusia ajatuksia, lisää terveyttä ja olosi rauhoittuu. Käveleminen on edullista terapiaa ja aivojumppaa kaikenkuntoisille ihmisille.

Teimme leikkimielisen jaottelun erilaisiin kävelijöihin. Millainen kävelijä sinä olet?

Filosofi

Tykkäätkö kävellä ilman päämäärää ja haaveilla ja suunnitella suuria? Monet historiamme suuret ajattelijat ovat kävelleet paljon – yksin tai yhdessä ystäviensä ja tukijoidensa kanssa. Gandhi, Kant, Nietzsche. Kävellessä mieli rauhoittuu pakon¬omaisista ja stressaavista ajatuksista, aivoihin tulee tilaa uudelle ja asiat loksahtelevat paikoilleen kuin itsestään.

Valmentaja

Haluatko kävellä kaverin kanssa ja puhua elämästä, työstä, tavoitteista? Sparraatte toisianne säännöllisesti. Kävelypalaverit ovat nousseet nykyään suosituiksi niin liike-elämässä kuin elämänhallinnan oppaissakin. Ja miksikäs ei! Ulkosalla mieli virkistyy ja työt sujuvat taas kevyemmin eteenpäin.

Urheilija

Käveletkö matkaa tai jotain tiettyä lenkkiä? Menet lujaa, haluat hikeä. Nautit kun kunto kohoaa! Teet kävelylenkkejä palautuaksesi raskaammasta treenistä tai kuntoutat itseäsi seuraaviin koitoksiin. Sykemittari rinnassa? Sauvat käsissä? Kilon lisäpaino per nilkka?

Talousnero

Sinusta kävely on kannattavaa! Taitat kaikki mahdolliset matkat kävellen. Työmatkat, kauppamatkat, kirjastomatkat. Ja jos vielä saat hieman kantamuksia mukaan, sitä parempi. Koska se on hyötyliikuntaa eikä maksa mitään. Kaupan päälle tulee hyvä mieli ja lisää kestävyyttä.

Sohvaperuna

Sinua ei kävely kiinnosta, kun autollakin pääsee. Muuta asennettasi ja aloita pienestä. Nouse portaat työpaikalla, haukkaa happea lounastauolla. Kävely suojaa sinua vanhemmiten monilta ikäviltä sairauksilta. Älä mittaa matkaa äläkä aikaa, mittaa hyvää oloa. Harva asia tulee heti ja ponnistuksitta, mutta kävelyn hyödyt huomaat nopeasti. Tärkeintä on päästä liikkeelle.

Liian kiireinen

Sinun tekosyysi on, ettet ehdi. Kyllä sinä ehdit. Delegoi tehtäviä töissä ja kotona. Älä suorita arkea. Monet asiat voi ottaa rennommin. Arvosta omaa hyvinvointiasi: kävely tekee sinut energisemmäksi ja lisää virtaa arkeen.

Koiran ulkoiluttaja

Onnea! Sinulla on kunnon kohotuksen paras motivaattori kotonasi. Koira, joka ei pelkää sadetta tai tuiskua – eikä hyväksy tekosyitä. Koiraa ulkoiluttaessa tulet kävelleeksi huomaamattasi pitkiäkin matkoja.