Uutta iloa Leikkipankista

Leikittäisiinkö autopesulaa, ankkatappelua tai konttaushippaa?

Tuhannet perheet ovat viettäneet parin viime kuukauden aikana runsaasti aikaa neljän seinän sisällä. Jos kolmassadas kierros Afrikan tähteä tai kuudestoista katselukierros Ryhmä Hauta alkaa puuduttaa (vanhempia), apu voi löytyä Leikkipankista.

Osoitteesta leikkipankki.fi löytyvään virikekirjastoon on lisätty jo lähemmäs tuhannen eri leikin ohjeet. Pankkia voi kartuttaa kuka tahansa. Osa leikeistä on varmaankin valtaosalle tuttuja, kuten avaimen piilotus tai rikkinäinen puhelin, mutta tiedätkö leikkiä nimeltä ”Hahaha!”?

Pelkkä leikin kuvailukin alkaa naurattaa:

”Leikkijöille jaetaan numerot. He käyvät lattialle selälleen numerojärjestykseen siten, että seuraavan pää on edellisen vatsan päällä. Kun kaikki ovat lattialla selällään, pää toisen vatsalla, aloittaa ensimmäinen sanalla ”ha”, toinen jatkaa ”haha”, kolmas ”hahaha”, aina jokaisen saaman numeron mukaan. Leikin kestäessä kaikki saavat nauraa paitsi se, kenen vuoro on sanoa ”ha”. Leikki loppuu yleensä yhteiseen naurunremakkaan.”

Rauhallisempaan menoon päästäneen vaikkapa ”Nalletohtorilla”, johon tarvitaan pehmolelu sekä lääkäritarvikkeita, kuten laastareita ja sidontavälineitä. Kukin on vuorotellen lääkäri, jonka luo toiset tulevat pehmolelunsa kanssa vastaanotolle kertomaan pehmonsa huolet hoidettaviksi.

Koska Leikkipankin valikoima on runsas, sivuilla olevista hakutoiminnoista on aidosti apua: Tilanteeseen sopivia leikkejä voi rajata esimerkiksi läsnäolevien henkilöiden lukumäärän, iän ja käytettävissä olevan tilan koon mukaan.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton ylläpitämä Leikkipankki osoitteessa www.leikkipankki.fi.

Teksti: Pekka Mäntylä

Kuva: Sunny studio / stock.adobe.com