Näin käytät seerumia oikein

Tuotteesta riippuen seerumia voi käyttää päivittäin tai kuurina.

Seerumi levitetään puhtaalle iholle kasvoveden tai hoitonesteen jälkeen, ennen päivä- tai yövoidetta. Pari kolme tippaa seerumia riittää kasvoille ja dekolteelle. Osa tuotteista sopii silmänympäryksille levitettäväksi. Seerumin päälle levitettävällä voiteella lukitaan seerumin antama kosteuttavuus ja hoitovaikutus.

Seerumia voi halutessaan myös sekoittaa päivä- ja yövoiteen sekaan, ja meikkivoidettakin sillä voi kosteuttaa. Joskus meikinalusvoiteeksi voi riittää pelkkä seerumi, etenkin jos haluaa meikin pysyvän iholla mattapintaisena.

Tuotteesta riippuen seerumia voi käyttää päivittäin tai kuurina. Vanheneva iho hyötyy seerumin päivittäisestä käytöstä, nuorelle iholle voi riittää seerumikuuri silloin tällöin. Seerumeista voi saada uudenlaista hehkua iholle esimerkiksi sairastelun jälkeen tai vuodenajan vaihtuessa, jos iho näyttää ja tuntuu elottomalta.  Parhaiten seerumin hyödyt tulevat esille kuukauden käytön jälkeen, koska siinä ajassa iho ehtii uusiutua.

Useampaan ihonhoidon ongelmaan voi käyttää erilaisia seerumeja kasvojen eri kohtiin. Näin saadaan tehokkainta mahdollista hoitoa ihon ongelmakohtiin.

Seerumeissa on totisesti varaa mistä valita: On kosteuttavia, kiinteyttäviä, rauhoittavia, suojaavia, epäpuhtauksiin vaikuttavia, ihon pigmenttimuutoksia hoitavia ja niin edelleen. Ne ovat koostumukseltaan vesi- tai öljypohjaisia.

Tärkeää seerumin koostumuksessa on hyvä imeytyvyys ja miellyttävä tunne iholla.

ASIANTUNTIJAT
Farmaseutti Hanna Tirkkonen
Kosmetologi Kaisa Lamminpää
Hyvän Mielen Apteekki Valtari