Seerumit – mitäs ne ovat?

Olen apteekkimme kosmetiikkavastaavana todennut, etteivät asiakkaat aina tunne seerumeita tai niiden käyttötarkoitusta.

Pidetäänpä siis lyhyt, kirjallinen seerumikurssi!

Mikä on seerumi?

Seerumi on tehotiiviste, jolla voi kosteuttaa, kirkastaa, silottaa tai tasapainottaa ihoa kasvojen ja kaulan alueella.

Parhaan tuloksen saa käyttämällä seerumia aamuin illoin kasvovoiteen kanssa. Pelkän seerumin käyttö ei ole ihanteellinen ratkaisu, koska kasvovoide lukitsee ja viimeistelee seerumin tehon. Seerumi on niin kevyt, että pelkästään sen käyttäminen ei riitä suojaamaan ihoa riittävästi. Etenkin kesäaikaan tarvitaan ihon suojaksi voide, jossa on riittävä UV-suoja.

Onko seerumin käyttö tarpeellista?

Mielestäni kyllä. Seerumi on kasvojen tehohoitaja, jolla saa helposti lisätehoa ihonhoitoon.

Miksi seerumia kannattaa käyttää?

Seerumi sisältää tehokkaita aktiiviraaka-aineita tiivistetyssä muodossa, ja näin iho saa runsaasti hoitavia aineita. Seerumi myös auttaa kasvovoidetta imeytymään paremmin ja tehostaa sen vaikutusta.

Kun valitsee sopivan seerumin aina tilanteen mukaan, ei koko ihonhoitorutiinia tarvitse vaihtaa.

Voiko seerumia käyttää jatkuvasti?

Voi, kunhan käyttää kulloinkin ihon tarpeen mukaista seerumia. Esimerkiksi vuodenaikojen vaihtuessa toinen tuote on yleensä parempi kuin toinen – jokin tuote taas voi olla parempi esimerkiksi sairastamisen jälkeen tai vain kuuriluontoiseen käyttöön tarvittaessa.

Millaisia seerumeita on olemassa?

Seerumeja on monenlaisia. Valitse sopiva tuote ikäsi, ihotyyppisi ja ihosi tarpeen mukaan. Voit jopa käyttää kahta seerumia yhtä aikaa: Levitä ensin se, jota ihosi eniten kaipaa, tai jos seerumit ovat erilaisia koostumukseltaan, levitä kevyempi ensin. Näin varmistat molempien imeytymisen.

Kosteuttava seerumi on hyvä ensimmäiseksi anti-age-tuotteeksi jo 35 ikävuodesta lähtien käytettäväksi, koska ennaltaehkäisy on tehokkain tapa estää juonteiden syntyä.

Apteekkimyynnissä on seerumeita ja boostereita. Boosterit ovat koostumukseltaan kevyempiä.

Ihonhoitorutiini seerumia käytettäessä:

– Levitä seerumi puhtaalle iholle puhdistuksen, kasvoveden ja silmänympärysvoiteen jälkeen, ennen päivä- tai yövoidetta. (Tarkista, voiko käyttämääsi seerumia levittää myös silmänympärysiholle.)

– Huomaa, että voit tarvita voidetta vähemmän kuin käyttäessäsi pelkkää voidetta.

– Muista myös kaulan iho!

– Apteekin henkilökunta auttaa mielellään valitsemaan oikean seerumin ja kertomaan eri vaihtoehdoista lisää. Etenkin näin talvella iho kaipaa lisäkosteutusta, ja seerumilla saa lisää tehoa omaan ihonhoitorutiiniin.

ASIANTUNTIJA

Kosmetiikkavastaava Jaana Pohjonen
Hyvän Mielen Apteekki Lappeenranta

Kuva: Pixel-Shot / stock.adobe.com