Tanssi ja huumori ovat elämän suola

Tanssijat ja tanssinopettajat Jutta ja Sami Helenius elävät tanssista ja tanssille. Pariskuntaa pitää yhdessä myös arjessa jaettu huumori.

Jutta ja Sami Helenius löysivät yhteiset askeleensa lähes parikymmentä vuotta sitten tanssipiireissä. Sen jälkeen he tanssivat pitkään ammattilaisina. Nykyisin molemmat Heleniukset tanssivat ja valmentavat. Tällä hetkellä he kilpailevat Tanssii Tähtien kanssa -showssa. Molemmilla on jo lapsesta lähtien ollut vahva halu ilmaista itseään juuri tanssimalla.

Valmiiksi ei tule koskaan

”Meille tanssi on elämäntapa. On paljon asioita, joita voi ilmaista vain tanssien. Tärkeintä on pyrkiä ilmaisemaan kaikkea, mitä kahden ihmisen välillä voi tapahtua –  eikä siinä tule koskaan valmiiksi”, Jutta sanoo.

”Tanssista on hyötyä kaikissa muissa liikunta- ja urheilulajeissa. Tanssi lisää ymmärrystä siitä, miten oma keho toimii ja mihin se pystyy. Missä muussa lajissa ei olisi hyötyä liikeratojen ymmärtämisestä, kehon koordinaatiosta ja rytmitajusta”, Sami sanoo.

Tiimityötä ja huumoria

”Yhteinen tanssiura on tiivistänyt suhdettamme. Olemme joutuneet todella koville treenatessa ja kilpaillessa – ja selvinneet tanssitreenikarikoista. Se on tuonut luottoa myös arkeen. ’Hei, tuo on se sama hyvä tyyppi ja voin luottaa häneen’. Arkeemme kuuluu myös paljon keskinäistä naurua ja huumoria”, Jutta kertoo ja Sami nyökkää vieressä hymyillen.

Unelmista kiinni

Heleniusten parinkunta on tasapainoinen ja hyväntuulinen. Jutta haaveilee siitä, että saa tanssia mahdollisimman pitkään ja pysyy terveenä. Sekä mahdollisuudesta auttaa kaikkia tanssimaan ja voimaan hyvin. ”Ja vaikka se voi kuulostaa hullulta, haaveilen myös siitä, että voisimme tanssia Samin kanssa kahdestaan vieläkin enemmän”, hän sanoo.

Sami haluaa kokeilla uusia asioita ja ehdottomasti tanssia ja esiintyä. Kesällä 2018 Sami ja Jutta tekivätkin uuden aluevaltauksen ja esiintyivät Lappeenrannan kesäteatterin Kaunis Veera -musikaalissa.

Yhdessä harrastamaan

”Yhdessä jaetut kokemukset vahvistavat parisuhdetta ja liimaavat pariskuntaa yhteen. Tällöin selviää helpommin niin hyvistä kuin huonoista ajoista. Myös hyväntahtoinen vitsailu ja yhdessä nauraminen ovat myös hyvää arjen terapiaa”, Jutta sanoo

Heleniukset suosittelevatkin kaikille yhteistä harrastusta puolison kanssa. Oli se sitten tanssia, pitsin nypläystä tai luonnossa liikkumista.