Hyvän mielen vesijumppa sopii kaikille

Liikunta tuo iloa ja hyvää oloa myös talvella. Pimeimpään ja kylmimpään aikaan voi hakeutua esimerkiksi altaaseen!

Liikunta vedessä on tehokasta: kunto kasvaa, syke nousee ja lihakset voimistuvat yllättävän helposti. Vesi on miellyttävä elementti, joka tekee meistä kevyitä. Heikko lihaskunto, ylipaino tai nivelvaivat eivät haittaa menoa. Vedessä voi liikkua oman kunnon ja fiiliksen mukaan.

Hyvän Mielen vesijumppa

Näillä PT Stellan vesijumppaohjeilla aloittelijakin pääsee hyvään vauhtiin.

Käytä lötköpötköä eli uimapatukkaa apuna. Niitä löytyy monesta uimahallista.

Tee jumppaliikkeet niin, että jalkasi ulottuvat pohjaan. Harjoituskorkeus on sopiva, kun vesi on olkapäiden korkeudella.

Jalat – polskuttelu

1. Laita pötkö selän taakse, nojaudu taaksepäin, nosta jalat lähelle pintaa ja polskuttele jaloilla nopeasti 10–20 potkua.

Kädet – veto ja pyöritys

2. Seiso tukevasti jalat pohjassa, ota kapea ote pötköstä ja paina pötkö veden alle. Työnnä ja vedä pötköä eteen ja taakse 10–20 kertaa.

3. Pidä sama ote pötköstä, paina pötkö veden alle ja pyöritä pötköä itsensä ympäri ensin toiseen suuntaan 10–20 kertaa ja sitten toiseen suuntaan 10–20 kertaa.

Kyynärpäät saavat olla vähän koukussa.

Keskivartalo – hiihtäminen ja sammakkohypyt

4. Ota pötkön päistä kiinni, laita kädet veden alle ja liu’uta jalkoja pohjaa pitkin ja liikuta käsiä vuorotellen samaan tahtiin. Liike on samanlainen kuin hiihdettäessä. Tee hiihtoliikettä vedessä 10–20 kertaa.

5. Ota pötköstä taas kapea ote, paina pötkö käsillä alas, hyppää ylös jalat levällä. Koeta nostaa polvia korvia kohti ja paina samaan hyppytahtiin pötköä jalkojen väliin. Tee sammakkohyppyjä 10–20 kertaa.

Tee harjoitteluliikkeitä kiertoharjoittelutyylillä oman kunnon mukaan 2–5 kertaa peräkkäin. Pidä aina pieni tauko kierrosten välillä. Kunnon kasvaessa voit ottaa mukaan erilaisia välineitä ja lisätä toistoja ja tahtia.

Liikunnan iloa!

Teksti: Laura Pennanen, Stella Näppi-Jehkonen Kuva: Lasse Pehkonen