Talvi kuivattaa ihoa ja hiuksia

Talvi kuivattaa ihoa ja hiuksia

Taas on se aika vuodesta, jolloin sää on kylmimmillään ja kuivimmillaan. Lämpötilan painuessa pakkaselle ulkoilma kuivuu ja sisällä lämmitys kuivattaa ilmaa vielä entisestään. Ilman kosteuden väheneminen kuivattaa myös ihoa ja hiuksia. Kutina, kiristyksen tunne ja hiuspohjan kuiva hilseily lisääntyvät. Hiuksista tulee entistä hauraammat, katkeilevammat ja haaroittuneemmat. Kuivat hiukset ovat yleensä myös sähköiset ja näin ollen hankalasti muotoiltavissa, latvat sojottavat ja tuntuvat sormien välissä karheilta ja kovilta.

Atooppinen ihottuma

Atooppisessa ihottumassa on taustalla atopia eli perinnöllinen taipumus reagoida poikkeavan herkästi monenlaisille ärsykkeille. Myös ihon rasvakoostumus on poikkeava. Arviolta joka viidennellä suomalaisella on jossain elämän vaiheessa atooppisia oireita. Atooppinen iho kuivuu erityisesti talvikaudella ja kutisee helposti. Iholla on usein rupia raapimisen jälkitilana, ja se voi hilseillä tai halkeilla. Kuivan hiuspohjan hilse on hienojakoista ja se lähtee pesussa pois, mutta uusiutuu usein jo parissa päivässä. Ärtyneeseen ihoon saattaa myös tulla nuppineulan pään kokoisia nesterakkuloita ja vetistystä. Liian kuivattavat pesut, hikoilu yms. ärsykkeet antavat vauhtia atooppiselle ihottumalle. Stressi tyypillisesti pahentaa oireita. Atooppinen iho myös altistuu helpommin erilaisille tulehduksille. Mahdolliset allergiat kannattaa ihottumaa pahentavana tekijänä sulkea pois testauksin. (Lähde: Atopialiitto)

Toisin kuin usein luullaan, vesi ei kuivata ihoa, vaan kutina päinvastoin helpottuu, kun pesuvälejä lyhennetään. Vaikka kutina olisi lähes sietämätöntä, raapimista tulee välttää tulehdusriskin takia. Päivittäiseen pesuun tulisi valita erittäin hellävaraisia tuotteita, jotka eivät kuivata tai ärsytä herkkää ihoa entisestään vaan päinvastoin suojaavat ja vahvistavat ihoa ja hiuspohjaa.

RAUSCHin asiantuntijat ovat kehittäneet Sydänsiemen-sarjan ärsyyntyneen, kutisevan, erityisen herkän ja allergisen hiuspohjan ja ihon hoitoon. Tuotteet säilyttävät luonnollisella tavalla ihon sietokyvyn ärsyttäviä ulkoisia tekijöitä vastaan. Niitä voidaan käyttää myös ennaltaehkäisevästi suojaamaan tervettä ihoa ja hiuspohjaa.

Rausch Sydänsiemen-tuotteet eivät sisällä säilytysaineita, väriaineita tai lisättyjä hajusteita.

Sydänsiemenköynnös (rakkoköynnös) kasvaa trooppisilla alueilla. Sen kasvisuku Cardiospermum, joka tarkoittaa sydänsiementä, on saanut nimensä kasvin tummanruskeista siemenistä, joissa on selkeä, vaalea sydämenmuotoinen kuvio. Sydänsiemenuutetta voidaan kutsua luonnon kortikoidiksi (fytokortikoidi) ja sitä käytetään rauhoittamaan kutinaa ja vahvistamaan ja hoitamaan ärtynyttä, erittäin herkkää ihoa. Sitä on käytetty kasvilääkinnässä ympäri maailmaa rauhoittamaan ihon ärsytystä ja tulehdusta.
Sydänsiemen shampoon pesevinä aineina toimivat luonnon saponiinit, ei kuivattava saippua. Se puhdistaa erityisen hellävaraisesti ja rauhoittaa erittäin herkkää ja kuivaa hiuspohjaa. Ehkäisee hiuspohjan kutinaa. Antaa hiuksille runsautta ja kiiltoa. Shampoon pH on 5.
Sydänsiemen hoitoaine tasapainottaa, rauhoittaa ja kosteuttaa erittäin herkkää hiuspohjaa. Lievittää hiuspohjan kutinaa. Antaa hiuksille runsautta ja kiiltoa ja poistaa sähköisyyttä.

  • Sydänsiemen shampoo ja hoitoaine sopivat kaikille hiustyypeille.
Kuluttajatesti:
Keski-Suomen Allergia- ja Astmayhdistyksen atooppista ihottumaa sairastavien aikuisten ryhmä testasi Sydänsiemen shampoon ja hoitoaineen. Palautteen mukaan hiuspohjan oireet kuten kutina, kuivuus ja hilseily helpottuivat kaikilla vastaajilla viimeistään kahden käyttökerran jälkeen.
Tutkimuksessa mukana olleet kokivat tuotteet miellyttäviksi ja helpoiksi käyttää. Testaajat saivat tuotteista toivomansa avun.
Sydänsiemen suihkuvoide sisältää pesevänä ainesosana kauranjyvästä uutettua luonnon saponiinia, joka pesee hellävaraisesti rauhoittaen samalla ihoa. Suihkuvoide ei kuivata ihoa vaan jättää sille kosteuden tunteen. Suihkuvoiteen pH on 5.
Sydänsiemen vartalovoide kosteuttaa ja pehmentää ihoa pitkävaikutteisesti. Se myös lievittää ihon punoitusta ja kutinaa. Ylellisen pehmeä voide, joka sisältää runsaasti hoitavia öljyjä (mm. argan-, avokado- ja kookosöljy, karitevoi). Vartalovoide levittyy hyvin ja tahraamatta. Voidaan käyttää myös kasvoille. Kätevä pumppupullo.