Villasukkajumppaa!

Kuntosalit kiinni, ja joukkueurheilut kiellossa. On siis aika pitää kunnosta huolta kotosalla. Pyysimme personal trainer Stella Näppi-Jehkoselta vinkit kotoisaan jumppaan, saimme villasukkajumpan!

Näin se lähtee: Matot rullalle, villasukat jalkaan ja mieluisaa musiikkia soimaan.

Aktivoi keskivartalon lihakset ja vedä ”napaa sisään”, niin saat riittävän keskivartalon tuen seuraaviin liikkeisiin.

Ennen aloittamista kokeile vielä, että villasukat liukuvat hyvin lattiapinnalla.

Lämmittely:

Seiso perusasennossa ja aloita lämmittely liu’uttamalla jalkapohjia pitkin lattiaa: Askel viereen, askel viereen, edestakaisin, lisää pieni niiausliike tukijalalle. Voit pidentää askelta pikkuhiljaa – niin pitkälle kuin se tuntuu hyvältä.

Ota liikkeeseen kädet mukaan. Nosta käsiä vuorotellen ylös kattoa kohti kurkottaen. Oikea ylös ja alas. Vasen ylös ja alas…

Kun tuntuu lämpimältä, aloitetaan jumppa.

1. Jalan lihakset

Ota toisesta jalasta sukka pois, jotta tukijalka pysyy paremmin paikallaan. Käännä jalkaterät hieman auki. Nyt saa leikkiä balleriinaa! Vie jalka lattiaa pitkin ensin eteen ja taakse, sitten sivulle ja takaisin, sitten taakse ja takaisin – muista ojentaa nilkka kaikissa vienneissä.

Tukijalka pysyy suorana koko liikkeen ajan.  Jatka 30 sekuntia ja vaihda jalkaa.

2. Luisteluliike

Ota perusasento, pidä jalkaterät eteenpäin. Aloita liike rauhallisesti liu’uttamalla oikeaa jalkaa sivulle ja takaisin vasemman viereen. Tee vasemmalla jalalla samoin. Kun tunnistat liikkeen voit nopeuttaa sen luisteluliikkeeksi. Muista säilyttää jalkojen ojennukset. Luistele 30 sekuntia.

Ravistele jalkoja liikkeiden välissä.

3. Punnerrus

Laita villasukat käteen. Käy lattialla konttausasentoon ja ota käsien väliin hartialeveys.  Liu’uta vuoroin toinen käsi kauemmas sivulle punnerrusasentoon ja punnerra alas-ylös. Tuo käsi perusasentoon ja tee sama liike toisen käden puolelle. Muista tehdä punnerrusliikkeitä molemmille puolille yhtä paljon.

4. Vatsalihakset

Istu lattialla pienessä takanojassa ja tue molemmilla käsillä istuma-asentoa. Laita sitten molemmat jalat koukkuun ja lähde liu’uttamaan jalkoja vuorotellen suoraksi eteen ja takaisin koukkuun. Toista liikettä 30 sekuntia. Huilaa välillä ja tee uudelleen, jos jaksat. Jos haluat, voit liu’uttaa molempia jalkoja eteen ja koukkuun yhtä aikaa. Näin saat liikkeestä haastavamman.

Pieni tauko.

5. Tasapaino ja kehonhallinta

Seiso perusasennossa ja lähde piirtämään edestä oikealla jalalla isoa ympyrää lattiaan. Tukijalka (tässä vasen) koukistuu liikkeen aikana.

Tee harjoitus vuorojaloin rauhallisella tempolla.  Muista pitää ympyrää tekevä jalka ojennettuna. Jatka sulavaa liikettä ainakin 30 sekuntia. Ravistele koko kroppaa ja tee jaksaessasi toinen kierros. Sen jälkeen kiitä ja onnittele itseäsi!