Vinkit Hyvän Mielen Joulun odotukseen


Joulu tuo kaivattua valoa pimeimpään vuodenaikaan. Otetaan jo juhlan odotuksesta kaikki irti!

1. Ennakoi.
Suunnittele etukäteen ja tee listoja. Nämä asiat on PAKKO tehdä, nämä asiat HALUAN tehdä ja nämä teen, jos EHDIN. Mieti tarkkaan mikä on pakko ja mikä on tapa. Voiko tavasta luopua? Tee mieluiten vähän hyvin kuin liikaa hosumalla.

2. Etene hitaasti mutta varmasti.
Tee jotain silloin, toista tällöin. Heittäydy välillä sohvalle villasukat jalassa nauttimaan hämärästä rauhasta. Jos tulee kiire, mieti, voitko oikaista jossain?

3. Nauttikaa valmisteluista yhdessä.
Yhdistä kyläilyt ja valmistelut. Tehkää piparitalkoot tai laatikkovaihtarit. Sinä teet naapurillesi porkkanalaatikot, naapuri sinulle joululimpun. Koristele perheen ja ystävien kanssa ikkunat, piha ja kuusi.

4. Hyödynnä valmisruoat ja joulumyyjäiset
Joulun alla pidetään paljon myyjäisiä, joista voi hankkia ainakin osan joululeivonnaisista.
Myös puurojuhliin kannattaa osallistua jo fiiliksen takia. Jos et nauti kokkailuista, älä kokkaa. Voisiko jouluruuat tilata läheisestä ravintolasta? Myös kaupoista saa vaikka koko kattauksen.

5. Muista läheisiäsi
Jouluna monissa kodeissa tunnetaan yksinäisyyttä. Ehkä voit viedä joulukukan kerrostalonaapurillesi tai käykää yhdessä laulamassa joululauluja. Lähetä joulutervehdys kaukaiselle sukulaiselle. Nykyisin se käy nopeasti digitaalisestikin, vaikka kyllä paperisia joulukortteja on ihana lähettää ja saada. Ehkäpä ehdit kirjoittaa perheesi vuoden kuulumiset ylös ja printata kirjeet sukulaisille.

6. Unohda lahjapaniikki
Läheisiä on mukava muistaa jouluna. Jos lahjan saajan mausta ei ole sataprosenttisen varma, kannattaa turvautua ns. kuluviin lahjoihin. Hyvän Mielen Apteekista löydät sopivat lahjat kaikenikäisille, -kokoisille ja -karvaisille ystävillesi.

7. Luo omia perinteitä
Jouluruoka ei maistu kaikille. Eikä tarvitsekaan. Monissa kodeissa perinteiset jouluruoat, kinkut ja laatikot, tekevät tilaa lempiruoille. Joulupöytä voikin näinä aikoina olla todellinen cross kitchen -elämys, jossa lihapullat, sushi ja porkkanalaatikko nököttävät sulassa sovussa. Tärkeintä on, että kaikki saavat syödä. Paljon.

8. Siivoa tai ole siivoamatta
Mikäli tykkäät heiluttaa rättiä, heiluta. Jos taas siivous ei tunnu omalta jutulta, oikaise. Siivoa vain ne tilat joissa oleskellaan: keittiö, vessa ja olohuone. Tai ehkäpä uskallat tänä vuonna hemmotella itseäsi tilaamalla joulusiivouksen kotiin. Tai sitten jätä siivoamatta ja himmennä valoja. Hämärä vuodenaika on laiskalle siivoojalle armollinen.

9. Fiilistele täysillä
Laita jouluvalot ja koristeet ajoissa, viritä jouluradio soimaan, etsi heleäsointiset kulkuset ja tonttulakit. Kyynelehdi vuolaasti joulujuhlissa ja tunne joulun rauha, valo ja kauneus sydämessä. Valmista käsin kaikki joululahjat ja lahjapaketit. Syö marmeladia ja piparkakkuja vuoden ympäri.

10. Pakene
Joillekin meistä joulu ei vaan sovi. Liikaa häsellystä, liikaa kulutusta, liikaa kaikkea. Sitä paitsi pimeä vuodenaika meinaa nujertaa muutenkin. Tällöin on viisainta laittaa puhelin kiinni, hautautua peito alle suklaarasian ja kirjan kanssa ja lepäillä siellä muutama päivä. Seikkailijat voivat hilpaista joulua pakoon, vaikka Malediiveille, Hyvän Mielen Apteekista haettu matka-apteekki mukanaan.

Olipa joulusi millainen tahansa, toivomme että se olisi omannäköisesi ja toisi Hyvää Mieltä juuri Sinulle!