Iho hehkumaan hemmotteluillassa!

ASIANTUNTIJA
Kosmetologi Krista Ranta
Hyvän Mielen Apteekki
Hervanta

Syksyn tultua on hyvä järjestää kaverien kesken ihon hemmotteluilta kotosalla. Kokosimme vinkkejä ihanaan iltaan.

Kasvojen hoito alkaa aina ihonpuhdistuksella. Kaikille ihotyypeille sopiva Jowae Soothing Cleansing Milk on loistava valinta, eikä sen poistamiseen tarvita välttämättä vettä. Lisäksi tuote on niin hellävarainen, että voit poistaa sillä myös vesiliukoisen silmämeikin.

Puhdistuksen jälkeen iho olisi hyvä kuoria. Kuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa, minkä ansiosta iho heleytyy ja muuttuu pehmeämmäksi. Hoitotuotteet myös imeytyvät kuorinnan jälkeen paremmin. Herkälle ja couperoottiselle iholle sopii paremmin rakeeton kuorinta, joka levitetään kasvoille hetkeksi ja huuhdellaan pois. Rasvaista tai pintakuivaa sekaihoa voi huoletta kuoria rakeellisella tuotteella, mutta enintään kerran viikossa.

Jos haluat kotihoitolaasi ripauksen ylellisyyttä, kuorinnan jälkeen voit levittää seerumin tai hoitonesteen ennen naamiota. Naamion alla seerumin imeytyminen tehostuu. Mahtava tuote tähän on esimerkiksi Atopikin Anti-age Tehokosteuttava Kasvosuihke.

Naamioita on erilaisia, kuten voidemaisia, kankaisia ja geelimäisiä, ja valinta olisi hyvä tehdä ihotyypin ja ihon tarpeen mukaan. Naamion käytön moni mieltää työlääksi, mutta nykyisin löytyy esimerkiksi useita yön yli (overnight) -naamioita, jotka ovat yhtä helppokäyttöisiä kuin yövoide.

Kotioloissa kauneusiltaan soveltuvat erityisen hyvin seuraavat:

  • Avene Redness-relief Soothing Mask (ei tarvitse huuhdella)
  • Atopik Balance Probioottinaamio (samealle, helposti rasvoittuvalle iholle)
  • Vichy Mineral 89 Fortifying Instant Recovery Mask (virkistävä ja kosteuttava naamio kiristelevälle iholle). 

Pakastepussi avuksi jalkahoitoon

Kotona voi helposti toteuttaa myös kosteuttavan käsi- ja jalkahoidon. Jalat kannattaa liottaa lämpimässä vedessä ja samalla kuoria jalkaterän ja tarvittaessa säären iho.

Kuivaa sen jälkeen jalat huolellisesti ja ota reilu määrä kosteuttavaa jalkavoidetta (esimerkiksi ACO Foot Cream Rich). Voidetta olisi hyvä olla sen verran, ettei kaikki imeydy heti levityksen yhteydessä. Sen jälkeen voit sujauttaa jalat pakastepusseihin tehostamaan voiteen imeytymistä. Anna vaikuttaa vähintään 20 minuuttia. Samalla periaatteella voi hoitaa kädet.

Vaikutusajan saa kulumaan mukavasti, kun laitatte taustalle soimaan rauhallista, rentouttavaa musiikkia tai katsotte vaikka jakson verran lempisarjaanne.

Kuva: New Africa / stock.adobe.com