Iho ikääntyy väistämättä – näillä torjuntatoimiin!

Ihon rakenne ja ulkonäkö muuttuvat iän mukana, ja sehän on väistämätöntä ja normaalia. Listasimme keinoja, joilla voit käydä muutoksia vastaan.

Muutosten ilmaantumiseen vaikuttaa moni seikka, ikä ja perinnölliset ominaisuudet ovat niistä tärkeimmät. Muita tekijöitä ovat ennen kaikkea altistuminen auringon UV-säteilylle sekä tupakointi.

Anti-ageing-tuotteet torjuvat ikääntymisen merkkejä tehokkaasti. Ne sopivat eri ihotyypeille, eri-ikäisille ja erilaisiin elämäntilanteisiin. Tuotteet on suunniteltu vähentämään ikääntymisen merkkejä kuten juonteita, ryppyjä, ihon veltostumista ja myös heleyttämään ja kirkastamaan ihoa.

Anti-age-ihonhoidon vaiheet

Ihon puhdistus on tärkeä hoitovaihe, koska ilman puhdistusta eivät iholle laitetut hoitotuotteet pääse vaikuttamaan.

Seerumit kuuluvat ihonhoitotuotteiden kärkijoukkoon. Ihon puhdistuksen jälkeen heti kostealle iholle laitetulla tehokkaalla seerumilla saadaan tuotteista parhaat tehot irti.

Seuraavaksi anti-age-ihonhoitotuotteiden listalla ovat kosteusvoiteet ja kasvoöljyt. Kasvovoide sitoo seerumin tehoaineet ihoon, kosteuttaa ja pehmentää ihon. Öljyt puolestaan toimivat iholla ”suojavaippana” ja lukitsevat kosteuden iholle.

Silmänympärysihoa ei myöskään sovi unohtaa. Kuivuus, väsymys ja ikääntyminen näkyvät usein ensimmäisenä ohuella silmänympärysiholla. Anti-age-silmänympärys­voiteet tasoittavat juonteita ja suo­jaavat ohutta ihoa. Tuotteet so­veltuvat käytettäväksi myös huul­ten­ympärysjuonteisiin.

Eikä anti-age-ihonhoidossa(kaan) pidä unohtaa aurinkosuojaa. Jopa 80-90% ulkoisista ikääntymismuutoksista on auringon UV-säteiden aiheuttamaa. Päivävoide UV-suojalla on hyvä valinta ympäri vuoden.

Anti-age-tuotteiden tärkeimpiä ainesosia ovat

  • hyaluronihappo
  • retinaldehydi
  • C-vitamiini
  • E-vitamiini
  • niasiini

ASIANTUNTIJAT
Proviisori Mia Koskela ja farmaseutti Marika Hurmerinta
Hyvän Mielen Apteekki Tornionmäki, Kouvola
Kuva: Wayhome Studio / stock.adobe.com