Ihokin tarvitsee C-vitamiinia

Listasimme C-vitamiinia sisältäviä hoitavia tuotteita sekä ihoa kätevästi herättelevän aamurutiinin. 

C-vitamiini eli askorbiinihappo toimii ihoa suojaavana antioksidanttina, jolla hyviä ominaisuuksia riittää. Se ennaltaehkäisee ikääntymisen merkkejä tehostamalla kollageenin tuotantoa, suojaa vapailta radikaaleilta, edesauttaa pigmenttiläiskien ja arpien häivyttämisessä ja – tärkeimpänä – kirkastaa ihon sävyä samalla tasoittaen sitä. 

C-vitamiinilla on myös anti-inflammatorisia vaikutuksia, joten se rauhoittaa tulehduksia ihossa. Siksi C-vitamiini on erinomaisen hyvä ja tärkeä akneiholle. 

Herätä ihosi tällä aamurutiinilla 

  • Huuhtele kasvot viileällä vedellä 
  • Taputtele kasvoihin kasvovedettä 
  • Laita muutama tippa C-vitamiiniseerumia kasvoille, kaulalle ja dekolteelle 
  • Levitä turvotusta poistavaa silmänympärysvoidetta silmänympäryksille sekä kosteuttava päivävoide kasvoille, kaulalle ja dekolteelle 

SVR C20-Biotic Anti-age Energisoiva voide 50 ml
Elvytä ja paljasta jälleen ihon hehku! Sisältää 20 % C-vitamiinia ja tasoittaa ihon sävyä. Päivä päivältä iho on sileämpi, tasaisemman sävyinen ja väsymyksen merkit näkyvät vähemmän. (48 €) 

SVR Ampoule Anti-Ox C-VITAMIINI tehotipat 30 ml
20 % optimoitua C-vitamiinia antaa hehkuvan ihon seitsemässä päivässä. (45 €) 

Vichy Liftactiv Supreme Vitamin C 20 ml
Seerumi sisältää 15 % puhdasta C-vitamiinia ja erittäin tehokkaan antioksidanttisen yhdisteen (pycnogenolia ja E-vitamiinia), jotta ihosta tulee heleämpi ja sävyltään tasaisempi. (50 €) 

ACO Face Glow Booster C-vitamiiniseerumi 30 ml
Runsaasti aktiiviaineita sisältävä ja tehokas C-vitamiiniseerumi, joka lisää ihon hehkua, tasoittaa näkyvästi ihon sävyä ja häivyttää pigmenttiläiskiä. (23 €) 

Asiantuntija
Kosmetologit Claudia Carlson ja Sofia Siltala
Hyvän Mielen Apteekki Klaukkala
Kuva: SHOTPRIME STUDIO / stock.adobe.com