Kevääksi heleä ja hoidettu iho

Kevään lähestyessä on hyvä kiinnittää huomiota omiin ihonhoitorutiineihin ja tarvittaessa päivittää tuotteet. Iholle on hyväksi kokeilla erilaisia tuotteita, sillä vaihtelu virkistää myös ihoa.

Kotona kannattaa näin kevätauringon hiljalleen saapuessa tarkistaa, sopivatko viime vuoden aurinkosuojatuotteet vielä käytettäväksi, sillä osa aurinkosuojatuotteista säilyy 6–12 kuukautta avaamisen jälkeen. Iho tarvitsee suojaa myös kevätauringossa, joten on suositeltavaa lisätä aurinkosuoja (vähintään spf 30) osaksi päivittäistä ihonhoitorutiinia.

Halutessasi saat turvallisen päivetyksen kasvoille ja vartalolle helposti myös itseruskettavilla tuotteilla.

Ihonhoitorutiinit kannattaa aloittaa aamuin illoin oman ihotyypin mukaisella puhdistustuotteella. Aamuisin puhdistustuotteeksi riittää esimerkiksi hellävarainen misellivesi – pelkällä vedellä peseminen saattaa kuivattaa ihoa.

Puhdistuksen jälkeen iho kosteutetaan kosteusvoiteella, ja tarvittaessa ennen kosteusvoidetta iholle voi laittaa seerumin, öljyn tai muun tehotuotteen tehostamaan kosteusvoiteen vaikutusta.

Silmänympärysalueelle kannattaa olla oma voide, sillä kasvojen kosteusvoide voi olla liian paksu ohuelle ja herkälle silmänympärysalueelle. Jos iho tuntuu päivän aikana kuivalta ja kireältä, ikävää tunnetta voi helpottaa käyttämällä esimerkiksi hoitavaa kasvovesisuihketta. Monet suihkeet sopivat myös meikin päälle laitettavaksi.

Illalla puhdistukseen kannattaa valita tehokkaampi puhdistustuote, jolla saa putsattua päivän aikana kertyneet epäpuhtaudet, aurinkovoiteen sekä mahdollisen meikin pois kasvoilta. Illalla kasvoille voi tarvittaessa myös tehdä omalle ihotyypille sopivan kuorinnan ja naamion. Kuorintaa ja naamiota kannattaa tehdä kasvoille noin kerran viikossa.

Puhdistuksen jälkeen iholle voi laittaa tehotuotteen, silmäympärys- sekä yövoiteen.

Älä unohda vartaloakaan

Eikä pidä unohtaa myöskään vartalon ihonhoitoa, koska talven jälkeen iho saattaa olla kuiva ja ärtynyt. Iho on hyvä pestä miedolla ja hellävaraisella puhdistustuotteella ja pesun jälkeen kosteuttaa voiteella. Tähän käyvät esimerkiksi Aveenon uudet vartalonhoitotuotteet, jotka sopivat erityisesti kuivalle ja herkälle, ihottumaan taipuvaiselle iholle.

Apteekin henkilökunta auttaa mielellään kaikissa ihonhoitoon liittyvissä kysymyksissä. Tervetuloa!

ASIANTUNTIJA
Kosmetologi Jenni Raudasoja
Hyvän Mielen Apteekki Raahe

Kuva: Victoria Chudinova / stock.adobe.com