Miehenkin iho kaipaa talven jälkeen elvytystä

Miehen iho on noin 20 prosenttia paksumpi kuin naisen iho ja sisältää enemmän kollageeniä. Tästä johtuen miehen iholla ikääntyminen näkyy myöhemmin, ja iho säilyy pidempään nuorekkaana ja joustavana. Miehen iholla on myös enemmän talirauhasia, eikä iho siksi kuivu niin helposti. Talirauhasista johtuen iho voi olla toisaalta herkempi rasvoittumaan ja otollisempi epäpuhtauksien syntymiselle.

Miestenkin iho tarvitsee kuitenkin päivittäistä hoitoa. Tärkeimpänä hoitotoimenpiteenä ovat puhdistus ja kosteutus.

Päivän aikana iholle kertyneet epäpuhtaudet on hyvä puhdistaa iltaisin ihotyypin mukaisella puhdistustuotteella ja viimeistellä puhdistettu iho kosteusvoiteella. Apteekin kosmetiikkasarjoista löytyy laadukkaita ja hellävaraisia, miehille suunniteltuja ihonhoitotuotteita. On tärkeää valita oman ihotyypin mukaiset tuotteet. Silloin iho kiittää, ja oikein valitut tuotteet saavat ihon voimaan paremmin ja näyttämään terveemmältä. Saippuapesua kannattaa välttää, sillä se heikentää ihon kosteustasapainoa.

Ihon kuorinta kerran viikossa

Talven jälkeen myös miehen iho kaipaa elvytystä. Ihon kuorinta noin kerran viikossa poistaa kuollutta ihosolukkoa ja saa ihon näyttämään kirkkaammalta ja tasaisemmalta. Kuuriluontoisesti käytetty, kosteuttava seerumi tuo iholle kaivattua lisäkosteutusta.

Elämäntavat vaikuttavat oleellisesti ihon hyvinvointiin. Monipuolinen, terveellinen ruokavalio, riittävä uni ja ulkoilu ovat tärkeitä myös ihon kunnon kannalta. Tupakointi puolestaan saa ihon näyttämään samealta ja vanhemmalta.

Parranajo rasittaa miehen ihoa. Ihon kosteutus ja rauhoittaminen on hyvä tehdä heti parranajon jälkeen. Laadukkailla aftershave-tuotteilla iho voi hyvin myös parranajon jälkeen. Ihon kuivaaminen kannattaa tehdä hellästi taputellen, sillä kasvojen iho ei kestä kovaa hankausta. Parranajovälineet on hyvä puhdistaa aina käytön jälkeen ja tarkistaa välineiden kunto säännöllisesti.

Ja vielä: Kevätauringon paistaessa on hyvä muistaa suojata kasvojen iho aurinkosuojavoiteella esimerkiksi hiihtoladulla ja laskettelurinteessä.

Rohkaisenkin miehiä tulemaan apteekkiin palveltavaksi – myös ihonhoitoon liittyvissä asioissa!

ASIANTUNTIJAT
SKY-kosmetologi Merja Lahtinen
Hyvän Mielen Apteekki Joensuu
Kuva: georgerudy / stock.adobe.com