Näin säilytät ihon kauniin hehkun pitkälle syksyyn

Kesän aurinkoiset päivät ja lämpö hellivät ihoa ja saivat sen hehkumaan. Ja vaikka kesä alkaakin vaihtua syksyksi, ei kauniista, päivettyneestä ihosta tarvitse vielä luopua.

Alkava syksy on hyvä ajankohta palauttaa säännölliset ihonhoitorutiinit arkeen rennosti vietetyn kesän jälkeen ja tehostaa tiettyjä ihonhoidon perusasioita. Kesällä aikaa vietetään lomaillen ja esimerkiksi mökkeillen, ja moni suhtautuu ihonhoitoonkin huolettomammin.

Päivällä ollaan ulkona, moni saunoo usein ja välillä pulahdetaan järveen viilentymään, joten on ihan luonnollistakin, ettei aurinkosuojan lisäksi iholle välttämättä kesän aikana tule laitettua hirveästi mitään muuta.

Näillä vinkeillä saat pidettyä ihosi kauniina ja hehkuvana pitkälle syksyyn!

1. Kuori mahdollinen karheus pois

Moni pelkää, että kuorinta vie ihon päivetystä pois, mutta kun käytössä on riittävän hellävarainen tuote, on kuorinta ja kosteutus itse asiassa paras mahdollinen yhdistelmä ihon hehkun säilyttämiseen kesän jälkeen.

Vartalon ihon voi kuoria kerran viikossa, ja kasvojen iho on turvallista kuoria ihotyypistä riippuen 2–4 kertaa kuukaudessa. Kuivalle, ohuelle iholle riittää kuorinta joka toinen tai joka kolmas viikko, paksu ja rasvainen iho voidaan kuoria jopa kerran viikossa. Vartalon kuorintaan loistava tuote on Avène Body Gentle Scrub, jonka hellävaraiset rakeet sopivat herkemmällekin iholle.

Kasvot kannattaa kuoria rakeettomalla kuorintatuotteella turhan rasituksen välttämiseksi. Avenen Gentle Exfoliating Gel on hellävarainen kasvojen kuorintatuote, jolla on sekä mekaaninen että kemiallinen kuoriva vaikutus. Tuote soveltuu myös couperosa-iholle. ACO:n Renewing Daily Cleanser -puhdistusvaahtoa voi myös käyttää kuorinnan tapaan antamalla tuotteen vaikuttaa kasvoilla muutaman minuutin.

2. Anna iholle reilusti kosteutta

Kuivan ihon pinta on aina sameampi ja mattaisempi kuin hyvin kosteutetun. Tehokkaalla kosteutuksella saa ylläpidettyä rusketusta, ja jos päivetyksen haluaa säilyvän mahdollisimman pitkään, voi kosteuttavaksi tuotteeksi valita asteittain päivettävän tuotteen, joka pehmeällä ja luonnollisella sävyllä antaa kesän päivetykselle jatkoaikaa. Hyvä vaihtoehto tähän on esimerkiksi ACO:n Sunkissed Body -vartalovoide, ja kasvojen päivetystä saa helposti ylläpidettyä vaikkapa Atopikin itseruskettavalla kasvovedellä.

Muista, että hyvin kosteutettu iho on myös tasaisempi, sillä pintakuivassa ihossa pienet epätasaisuudet ja hienot juonteet vain korostuvat. Yleisesti ottaen kaikki ihotyypit kaipaavat kosteutta, myös rasvainen ja epäpuhdas iho. Ei siis pidä pelätä, että kosteuttavan tuotteen käyttö lisäisi epäpuhtauksia. Tärkeää on kosteuttaa ihoa aamuin illoin, sillä hyvin kosteutettu iho kestää paremmin myös sään vaihteluita. Kaikille ihotyypeille soveltuva Avène Hydrance Aqua Cream-in-gel on loistava valinta pintakuivan ihon hoitoon.

3. Tehosta ihonhoitoa erikoistuotteilla

Nyt on oikea hetki ottaa käyttöön esimerkiksi seerumi, naamio tai ihonhoitoöljy. Varsinkin jos kesällä on laiminlyönyt ihonhoitoaan, voi tehokkaampi hoitotuote olla paikallaan vuodenajan vaihtuessa. Ihoa voi valmistaa viileneviin säihin huolehtimalla, että ihoa hoidetaan säännöllisesti ja oikeanlaisilla tuotteilla. Näin varmistat, että ihosi on hyvinvoiva läpi syksyn. Ehkäpä ihosi kaipaa tehohoidoksi pehmentävää ja iholle hehkua tuovaa ACO:n Renewing Face Oilia, helppokäyttöistä Atopikin tehokosteuttavaa naamiota tai ylellistä Lieracin Premium The Cure -seerumia, joka on tehokas 28 päivän anti-age-tehokuuri kasvojen iholle?

ASIANTUNTIJA
Kosmetologi Krista Ranta
Hyvän Mielen Apteekki Hervanta
Kuva: proimagecontent / stock.adobe.com