Pieni ihonhoito-opas miehelle

1. Hoida ihoasi ympäri vuoden – se kannattaa!

Ihossa on sama kuin kehossa: hyvän kunnon ylläpitäminen on helpompaa kuin huonokuntoisen saaminen hyvinvoivaksi. Älä siis alun perinkään päästä ihoaksi liian kuivaksi ja kutisevaksi, vaan muista hoitaa ja kosteuttaa ihoasi ympäri vuoden!

2. Käytä oikeita, kosteuttavia pesu- ja hoitotuotteita

Valitse pesu- ja hoitotuotteet niin, etteivät ne ainakaan kuivata ihoa entisestään. Kasvojen punoitus ja kutina viittaavat liian kuivaan ihoon. Valitse kasvoille oma puhdistusaine ja vartalolle oma. Huolehdi myös parrasta ja sen alla olevasta ihosta niille kehitetyillä, rauhoittavilla pesu- ja hoitoaineilla.

3. Ravitse ja helli ihoasi

Pesun jälkeen kuivaihoinen käyttää vartalolle tarkoitettuja hoitovoiteita. Hyvällä hoitotuotteella talttuu atopiankin oireet. Iho kannattaa myös kuoria säännöllisesti joko turvallisia rakeita sisältävillä kuorinta-aineilla tai kevyellä kuivaharjauksella. Sileä, vastakuorittu iho ottaa kosteuttavat ja ravitsevat hoitoaineet hyvin vastaan, oikein janoaa niitä.

Myös kasvot kaipaavat kuorimista. Käytä ihotyypillesi sopivaa kuorintatuotetta. Todella ahavoitunutta kasvojen ihoa kannattaa hieroa öljyllä, näin karheus irtoaa hellävaraisesti.

Levitä pesun ja kuorinnan jälkeen kasvojen ja silmänympärysten puhtaalle iholle ensin kosteuttavaa tuotetta ja sen jälkeen silmänympärys- ja kasvovoidetta ja/tai öljyä. 

Vaihtelua saat kosteuttavilla naamioilla, joita voidaan tehohoitona jättää yön ajaksi vaikuttamaan. Kokeile vaikka viikon hoitokuuria yönaamiolla.

Kysy rohkeasti apua Hyvän Mielen Apteekistasi. Neuvomme mielellämme omalle ihotyypillesi ja kukkarollesi sopivat tuotteet.

Teksti: Anne Keinänen, SKY-erikoiskosmetologi, Hyvän Mielen Apteekki Klaukkala