Kauneus asuu terveessä ja tasapainoisessa ihmisessä

Se ei ole ulkonäkö-, vaatetus- tai elopaino -asia. Kauneus lähtee ihmisestä sisältä.

Apteekista löytyy laatukosmetiikkaa kaikille ihotyypeille. Sekä erikoistuotteita erityisherkille ja vaativaan ihonhoitoon.

Kauneus asuu terveessä ja tasapainoisessa ihmisessä

SUPERPULLOJEN TAIKAVOIMAA

Tehoseerumit ovat erikoistuotteita täynnä vaikuttavia aineita. Mutta miten ne toimivat ja mikä niissä maksaa?

HUOLEHDI IHOSTASI MYÖS AURINGONOTON JÄLKEEN

After sun -tuotteet kosteuttavat ja hoitavat ihoa auringonoton ja uimisen jälkeen. Ne on tärkeä muistaa etenkin alkukesästä, kun iho on vielä herkkä palamaan talven jäljiltä.

Rannalta kotiuduttuasi pese kaikki aurinkosuojatuotteet iholtasi pois, mieluiten hieman öljyä sisältävillä perustuotteilla. Ne ovat hellävaraisia ja tehokkaita.

Auringon kuumotus jää ihollesi vielä jopa 4 tunniksi, joten ihon viilentäminen on tärkeää. After sun -tuotteet viilentävät ihoa useita asteita ja lievittävät auringonpolttamaa ihoa. Ne myös korjaavat ja rauhoittavat ihoa perusvoiteita tehokkaammin.

Etenkin hellekausina iho kaipaa sekä vettä että rasvaa. Hyaluronihappo, glyseroli ja glyseriini sekä kosteuttavat että sitovat kosteutta ihoon. Aurinkokauden lähestyessä viisas valitsee sopivat after sun -tuotteet kasvoille ja vartalolle. Tällöin iho voi hyvin ja saat nauttia kauniista, terveestä rusketuksestasi.

Teksti: Anne Keinänen

SUOJAA IHO AURINGOLTA

 

SKY-erikoiskosmetologi Anne Keinänen antaa hyvät vinkit ihon suojaamiseen auringolta.

HELEYTTÄVÄT JA KAUNISTAVAT IHOÖLJYT

Ihoöljyt kosteuttavat, ravitsevat, rauhoittavat ja heleyttävät ihoa sekä silottavat juonteita.

Öljyjä käytetään ihon puhdistukseen ja rauhoittamiseen, mutta myös hierontaan sekä vahvistamaan hiuksia. Ihoöljyt ovat erittäin riittoisia ja niitä löytyy jokaiselle perheenjäsenelle ja jokaiseen tilanteeseen.

AKNEEN SAA APUA

Kuorinnalla poistetaan ihon pinnalta kuollutta solukkoa, joka voi osaltaan aiheuttaa huokosten tukkeutumista. Kuorinta myös kirkastaa ihoa ja saa ihon pinnan tuntumaan pehmeämmältä.

Paikallishoitotuotteet nopeuttavat finnien paranemista ja estävät tulehduksia leviämästä. Älä puristele finnejä tai mustapäitä itse, se saattaa pahentaa tulehduksia.

KUORI IHOSI NÄIN:

1. Tunnista ihotyyppisi.

Valitse omaan ihotyyppiisi sopiva tuote ja noudata käyttöohjeita. Jos et tiedä, mikä on ihotyyppisi, kysy apteekista, autamme sinua selvittämään sen. Kasvoille, kaulalle ja decolteelle sopii yleensä sama tuote, vartalolle on omansa. Apteekin valikoimissa on sekä entsymaattisia, rakeisia että happokuorintoja.

2. Muista lempeät liikkeet

Kuorinta-aine hierotaan kostealle iholle pyörivin liikkein. Kun kuorit kasvoja, vältä herkkää silmänympärysihoa. Älä muutenkaan hankaa liian kovaa, vaan ole hellä ihollesi. Liian innokkaasta raapimisesta iho vaurioituu.

3. Kosteuta

Kuorinnan jälkeen iho janoaa kosteutta ja ravintoa. Sopiva naamio, ampulli tai voide kruunaa ihosi hoitohetken.

4. Nauti. Sinä olet kaunis

Erilaisia kuorintoja kotihoitolaan: Kuivalle ja herkälle iholle sopii kevyt kuorinta rakeettomalla kuorinta-aineella kerran kahdessa viikossa.
Normaali tai sekaiho kuoritaan kerran tai kaksi kertaa viikossa miedolla, pehmeitä rakeita sisältävällä kuorintatuotteella.
Rasvaisen ihon voi kuoria kerran, pari viikossa kuorivia rakeita sisältävällä kuorintatuotteella.